MAE, avertizare de călătorie în Grecia

Sunt restricții de circulație din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

Circulația rutieră pe unele drumuri naționale și autostrăzi din Grecia e perturbată sau chiar interzisă din cauza efectelor ciclonului „Daniel” – inundații și alunecări de teren, anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat, potrivit g4media.ro.

Astfel, a fost afectată infrastructura de transport și comunicații din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion.

Poliția elenă a dispus restricții de circulație pe mai multe tronsoane, după cum urmează: Autostrada A1, pe tronsonul Volos-Salonic, indicându-se următoarea rută ocolitore: Volos – Lamia – Domokos – Trikala – Kalabaka, cu intrare în autostrada Igoumenitsa – Salonic, prin localitatea Grevena, Autostrada A1, pe tronsonul Larissa – Salonic, recomandându-se ruta alternativă: Larissa – Koutsochero – Damasi – Tirnavos – Elassona – Agios Dimitrios – Katerini – Salonic. Direcția Generală Regională de Poliție a Tesaliei a anunțat că, începând cu data de 12 septembrie 2023, restricțiile de circulație se aplică doar vehiculelor care depășesc 3,5 tone pe Drumul Național Volos – Zagora (ramificația superioară), de la Chania la Zagora, și pe Drumul Național Volos – Zagora, de la Anakasia Alli Meria.

 Din cauza uzurii suprafeței rutiere, circulația autovehiculelor pe drumul provincial Zagora – Pouriou este întreruptă.

Deplasarea vehiculelor spre satul Anthotopo Almyrou se realizează peste podul dintre satele Neraida – Anthotopo, doar pentru vehiculele de până la 3,5t. Informațiile oficiale actualizate referitoare la evoluția fenomenelor meteorologice extreme sunt disponibile pe site-ul Agenției Naționale elene de Meteorologie: www.emy.gr. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați permanent sau temporar ori care intenționează să călătorească în Republica Elenă să respecte întocmai instrucțiunile autorităților elene responsabile și, în cazul în care se confruntă cu o situație de pericol iminent, să utilizeze numărul unic de urgență 112. Cristian Popescu Piedone recunoaște că este vinov