Sursa foto: Pixabay

Polițiștii și procurorii DIICOT fac joi dimineața 11 perchezitii în București, fiind vizați adolescenți din familii cu posibilități materiale, care ar fi vândut droguri în Capitală, dar și pe litoral. Aceștia sunt bănuiți că ar fi furnizat droguri la petreceri private, potrivit stiripesurse.ro.

Este vorba despre două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

,Operațiunea Hidra” vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival. Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.

Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.  MAE, avertizare de călătorie în Grecia