Crește alarmant numărul deceselor provocate de coronavirus. În China numărul deceselor provocate de această infecție a ajuns la 1.523, în timp ce la nivel mondial numărul deceselor a atins cifra de 1.526.

Situație alarmantă în China

Autoritățile chineze au comunicat sâmbătă 2.641 de noi cazuri de coronavirus și 143 de noi decese, numărul deceselor provocate de acest tip de infecție ajungând la 1.523. În același timp au fost semnalate 2.277 de noi suspiciuni de infecție. Astfel, numărul total de infecții confirmate se ridică la 66.462 la nivel național, din care 11.053 sunt cazuri foarte grave.

Citește și: Cercetatorii rusi cauta vaccin pentru Coronavirusul din China

Directorul adjunct al Comisiei Naționale de Sănătate, Wang Hesheng, a precizat că nouă centre au fost deschise pentru tratarea pacienților cu simptome moderate, ele fiind destinate și persoanelor suspectate că ar fi infectate. Potrivit oficialului chinez, 217 echipe medicale au fost trimise în provinciile afectate. De asemenea, peste 25.000 de medici și asistenți au fost trimiși în provincia Hubei, care este cea mai afectată de epidemie.

Numărul total al cazurilor de infecție cu coronavirus se ridică la 67.100 la nivel mondial. Cele mai multe se înregistrează în China continentală, peste 8.100 de persoane fiind deja vindecate. Din numărul total al deceselor, 1.523 au fost înregistrate în China continentală, unul în Hong Kong, unul în Filipine și unul în Japonia. #News