Un caz nerezolvat care datează de anul trecut a revenit în atenția presei: părinții lui Cătălin, polițistul împușcat în pădurea de la Mușătești, cer dreptate pentru fiul lor.

În luna august a anului 2019, Cătălin Ristescu, un polițist de doar 28 de ani, a murit împușcat în pădurea Muşăteşti din Argeş. Cătălin era agent la Secţia 1 din Bucureşti și era în concendiu, în satul natal. Nu au existat foarte multe detalii și nu a existat un deznodământ, deși a trecut mai bine de un an. Pare un subiect de serial care se extinde pe numeroase sezoane, dar viața bate filmul și ajungem din nou la momentul în care ne facem singuri dreptate. Sau, măcar încercăm.

Nu se știe cine a tras, nu a existat o ambulanță și nici scenele din spital nu sunt clare, decesul bărbatului intervenind după două săptămâni. Părinții își plâng durerea dar, mai mult decât atât, nedreptatea provoacă și mai multă durere.

Nu există un adevăr despre moartea fiului lor, ci doar un scenariu: în 29 august, tânărul era acasă, la părinți, și a plecat împreună cu doi prieteni la vânătoare.

Au ajuns în pădurea din Mușătești în jurul orei 18.00 și, din cercetări, s-a stabilit că agentul a fost împușcat trei ore mai târziu.

”L-au chemat insistent pe fiul meu să vină la vânătoare, în cursul zilei de 29 iulie 2019. După ce unul dintre ei l-a împușcat, nu au chemat ajutor prin 112.

L-au lăsat în pădure să sângereze, timp în care şi-au dus armele acasă, au curățat dovezile și şi-au făcut scenariul pentru apărare. Abia după aceea l-au dus pe fiul meu la spitalul din Curtea de Argeș, cu mașina noastră, care fusese tot timpul la locul evenimentului. Cătălin pierduse însă mult sânge și, respectiv, șansa la viață, în timpul îndelungat scurs de la împușcare. L-au lipsit, totodată, de primul ajutor și i-au luat şi telefonul, ca să nu comunice cu nimeni”, a declarat bărbatul în vârstă de 76 de ani, potrivit curier.ro.

Citește și: Victor Ponta: „E un nou Colectiv”

#News