Foto: Facebook

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a reacționat în scandalul diplomelor false ale fostului preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga. Mai mult, acesta din urmă a fost făcut conducător de doctorat chiar de Universitatea de Agronomie pe care Cîmpeanu o conduce.

Astfel, Sorin Cîmpeanu vine cu o propunere care ar putea ține o evidență corectă și reală a diplomelor eliberate de către Ministerul Educației și Cercetării.

„Voi propune în cadrul primei reuniuni a plenului CNR susținerea înființării unui Registru Unic Național Integrat al Diplomelor și Actelor de Studii (RUNIDAS) eliberate de unitățile și instituțiile românești de învățământ, începând cu nivelul absolvirii studiilor preuniversitare și obținerea diplomei de bacalaureat”, anunță Cîmpeanu, într-un comunicat remis de Consiliul Rectorilor, citat de edupedu.ro.

Anunțat de premierul Ludovic Orban drept candidat susținut pe listele liberale în alegerile parlamentare, Cîmpeanu menționează în același comunicat de presă că „îmi asum ca obiectiv, în calitate de membru al Parlamentului, inițierea unui proiect de act normativ care să instituie înființarea acestui Registru, potrivit aceleiași surse.

Fostul șef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a fost audiat sâmbătă la Parchetul General, fiind, totodată, reţinut de procurori pentru înşelăciune. Baranga e suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat, dar și alte documente de studii, iar procurorii au propus în cazul său măsura arestului preventiv. Judecătorii au considerat însă că nu se impune măsura arestului preventiv și au dispus ca Baranga să rămână sub arest la domiciliu.

Citește și: Gușă vede „legăturile” dintre Baranga și Nicușor Dan

#News