Laurentiu Baranga

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor Laurenţiu Baranga, reţinut pentru 24 de ore, el fiind acuzat de înşelăciune, a fost plasat în arest la domiciliu. Instanța a respins propunerea de arest preventiv cerută de către anchetatori, decizia putând fi atacată în următoarele 48 de ore.

„Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 162/P/2020 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul BARANGĂ LAURENŢIU, cercetat sub aspectul săvârşirii în concurs a două infracţiuni de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 2 Cp cu aplic. art. 38 alin. 1 Cp, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2020 şi până la data de 09.11.2020, inclusiv”, este sentinţa pronunţată duminică de un complet din cadrul Judecătoriei Sectorului 5, citat de news.ro.

Laurențiu Baranga este acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaureat și a ocupat astfel în mod fraudulos mai multe funcții. Fostul oficial și-a dat examenul de bacalaureat la 32 de ani.

 Baranga a ocupat mai multe funcții importante si activează și în cadrul unor unități de învățământ superior. Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la o parte din angajatori, urmând a fi completat, în funcție de întregul material probator.

Citește și: Falsificatorul Baranga, reținut pentru 24 de ore

#News