Observând, ca noi toți, de altfel, numărul îngrijorător de cazuri de Covid, Ludovic Orban a declarat că, deși o nouă stare de urgență nu este în plan, putem vorbi despre o altă măsură ce urmează a fi aplicată. Cotroalele par soluția optimă în această perioadă. Astfel, premierul Ludovic Orban a anunțat că acestea se vor înmulți.

„Avem o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri. Datoria noastră ca instituții este să ne facem datoria pentru a salva viețile oamenilor. Scopul acestei întâlniri este acela de a suna mobilizare generală din partea instituțiilor statului care au atribuții de control, care au atribuții în prevenirea râspândirii virusului pentru a amplifica la limita maximă posibilă a acțiunilor de control pentru a asigura sănătatea oamenilor.”, a spus Orban.

Ludovic Orban: „O majoritate a oamenilor corecți este pusă în pericol de o minoritate care nu respectă regulile”

„Am văzut că în ultima perioadă există semnificative nerespectări ale regulilor instituite de autorități, de specialiști, iar această creștere a numărului de încălcări riscă să afecteze și viața cetățenilor corecți, care respectă regulile. O majoritate a oamenilor corecți este pusă în pericol de o minoritate care nu respectă regulile, poate și ca urmare a unei campanii mizerabile, poate ca urmare a lipsei de informare”, a spus Ludovic Orban.

Locurile vizate de intensificarea controalelor vor fi supermarketurile, piețele, bâlciurile, târgurile, însă și localurile și cluburile.

„În ceea ce privește activitățile care trebuie controlate cu prioritate: în ceea ce privește comerțul, solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în piețe, cu precădere în piețele închise sau semiînchise. De asemenea, va trebui să controlăm și târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber va trebui să asigurăm respectarea regulilor”, a spus Orban la o ședință la Ministerul de Interne.

Citește și: S-a enervat Orban pe opozanții din PSD: M-au solicitat la dezbateri în mod perfid

#News