Alian Bica, 4 ani de închisoare

O veste bună pentru națiune! Fostul șef al DIICOT, Alina Bica a fost reținută pe teritoriul Italiei, după ce, în prealabil, un ordin de urmărire fusese emis pe numele acesteia.

„În această seară, au fost depistați pe teritoriul Italiei doi urmăriți internațional: Bica Alina Mihaela – urmărită internațional, cu mandat european de arestare, pentru infracțiunea de favorizare a infractorului, fiind condamnată la 4 ani de închisoare; și Bene Ioan – tot urmărit internațional, fiind condamnat la 6 ani și 2 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals”, a anunțat Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Bica și Bene, descoperiți în aceeași zona

„Au fost descoperiți în aceeași zonă, dar nu pot oferi mai multe detalii. Vor fi prezentați unei instanțe, care va dispune demersurile de a-i aduce în țară”, a mai spus șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Mai pe larg, în noiembrie 2019, Alina Bica era condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea unui om de afaceri, pe numele acestuia, Ovidiu Tender. La scurt timp, Bica era dat în urmărire generală internațională.

Comunicatul IGPR

În urmă cooperării polițienești internaționale, precum și a bunei relații instiutionale între ministrul afacerilor interne din România și ministrul de interne Italian, în această seară, colegii din Italia au identificat și reținut doi urmăriți internaționali:

  • BICA Alină Mihaela, urmărită internațional în bază Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul București, pentru favorizarea făptuitorului. Această are de executat 4 ani închisoare.
  • BENE Ioan, urmărit internațional în bază Mandatului European de Arestare emis de către Tribunalul București, pentru fals sub înscrisuri sub semnătura privată, dâre de mită, evaziune fiscală. Acesta are de executat 6 ani și 2 luni închisoare.

”Cei 2 urmăriti internațional sunt în custodia autoritătilor din Italia, urmând a fi prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predării către România. Alte detalii, cu privire la operațiune din această seară, nu pot fi făcute publice, în acest moment, procedurile judiciare fiind încă în derulare. Este doar o chestiune de timp pană îi vom aduce acasa”, a declarat șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Citește și: Adrian „Șaorma” Solomon se victimizează și spune că e linșat mediatic de Orban

#News