Dacă vrei o poveste, este de ajuns o carte. Sau o hartă. Dacă vrei să faci ceva frumos, nu ai nevoie de bani. Dacă vrei să participi, nu e important timpul. Dacă vrei să investești cu suflet, e nevoie doar de implicare.

Astazi vorbim despre un gest altfel, care poate transforma un oraș uitat într-un oraș prezent, aproape de localnici și de turiști. Într-un oraș care e mai viu ca niciodată. Doar dacă vrem să-l vedem. Să deschidem ochii.

Turismul a început ca o poveste. Ușor. Ziua începutului a fost joi, 9 iulie, când Agenția de Turism Kamena Travel, în parteneriat cu Primăria Piatra-Neamț, a organizat un tur pietonal ghidat în zona centrului istoric al municipiului și pe strada Ștefan cel Mare. Frumos, calm și colorat.

Scopul a fost și mai interesant. Activitatea a fost dedicată operatorilor din domeniul turismului din Piatra-Neamţ și împrejurimi şi personalului birourilor de turism din instituțiile publice. Și încă o parte frumoasă: participarea a fost gratuită.

”Este necesară realizarea unei coeziuni între mediul privat din turism și mediul public dacă ne dorim să punem bazele unei strategii multianuale pentru dezvoltarea turiscă a orașului.

Mă bucur că foarte mulți operatori în turism din Piatra-Neamț au răspuns afirmativ inițiativei și că deja se realizează pași importanți în acest sens. Contribuția mediului privat este esențială și asigur de susținerea noastră”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

E doar un început de poveste și activitățile vor continua. Orașul de pe malurile râului Bistrița are multe de oferit. Iar dacă ne raportăm strict la turism, nu  vorbim de un oraș mare nici ca suprafață, și nici ca populație. Cu toate acestea, istoria veche a locului, natura înconjurătoare și obiectivele turistice din oraș și din apropierea acestuia, fac ca Piatra Neamț să fie considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai frumoase orașe din România.

Citește și: Catedrala Sfânta Sofia devine moschee, dar uşile rămân deschise

#News