„Ne dă o mare speranță că vom eradica complet boala poate într-un singur ciclu de vaccinare”

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma a explicat, la B1 TV, faptul că „eficiența și specificitatea vaccinului sunt enorme”, ceea ce dă speranța că pandemia ar putea fi învinsă pe parcursul anului viitor.

„Marele avantaj al acestui vaccin este că extrage doar porțiunile din această anvelopă a virusului care produc cel mai puternic răspuns imun. De aceea, răspunsul la vaccin, pentru foarte multă lume, mai fi mai bun și mai de lungă durată decât răspunsul la boală. Deci atât eficiența, cât și specificitatea sunt enorme și asta ne dă o mare speranță că vom eradica complet boala poate într-un singur ciclu de vaccinare. Aici este, mai degrabă, o bătălie pe partea de infodemie, să convingem oamenii, însă și acest lucru se va întâmpla ușor, pentru că majoritatea oamenilor sunt sceptici, nu sunt negaționiști. Avem un grup de negaționiști care sunt foarte vocali. Dar pe măsură ce vor vedea oameni care s-au vaccinat și care au și niște privilegii – se anunță pașapoarte, vaccinul e voluntar, dar asta nu înseamnă că nu vor fi niște privilegii pentru cei care se vaccinează – deci cel mai bun exemplu vor fi acești oameni care se vor vaccina și care vor fi perfect normal și sănătoși”, a declarat Octavian Jurma, la B1 TV.

Gradul de sigurață este mai mare decât la vaccinurile tradiționale

Medicul Jurma a mai spus că gradul de siguranță este mai mare decât la vaccinurile tradiționale. „Și acelea sunt foarte sigure, dar acestea nu conțin niciun element de ADN viral, deci nu au cum să se integreze în genomul nostru astfel încât de acolo să se producă ARN, deci am sărit o etapă complet – se introduce direct ARN-ul astfel încât să nu mai fie nevoie de ADN viral prin să se sintetizeze ARN și după aceea aceste proteine pentru că noi producem anticorpi la aceste proteine”,a mai adăugat medicul Jurma.

Citește și: Gheorghiță: „În primele 6 luni vom imuniza peste 13 milioane de persoane”

#News