Zeci de documente de identitate găsite ascunse într-un microbuz, în Vama Giurgiu

Actele, unele false, altele autentice, erau ascunse în diferite cutii, dar și la compartimentul motor al mijlocului de transport

Politie Frontiera
Politie Frontiera

Descoperire mai puțin obișnuită în Vama Giurgiu. Polițiștii de frontieră au găsit, într-un microbuz care voia să intre în România, aproape 50 de documente de identitate. Actele, unele false, altele autentice, erau ascunse în diferite cutii, dar și la compartimentul motor al mijlocului de transport, potrivit digi24.ro.

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Bărbatul care se afla la volanul microbuzului înmatriculat în Germania este cetățean german de naționalitate siriană.

Șoferul de 55 de ani făcea servicii de coletărie în regim personal pe ruta Turcia-Germania. Luni a vrut să intre în România prin Vama Girgiu, doar că planul nu a funcționat cum spera.  „La controlul de frontieră, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul motor a fost descoperită o sacoşă în care se aflau patru documente false – două permise de şedere cu însemnele autorităţilor din Germania şi două permise de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră. 

„La controlul de frontieră, acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul motor a fost descoperită o sacoşă în care se aflau patru documente false – două permise de şedere cu însemnele autorităţilor din Germania şi două permise de conducere cu însemnele autorităţilor din Cehia”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

 Totodată, în alte câteva colete care se aflau în microbuz, oamenii legii au descoperit 44 de documente de identitate siriene autentice, eliberate pe numele unor persoane care nu erau prezente la controlul de frontieră. „În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, conform prevederilor legale incidente”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră. Prețul uleiului de măsline a ajuns la un nivel record