„Oppenheimer”, desemnat cel mai bun film la ceremonia Globurilor de Aur

 Favorit cu opt nominalizări, filmul a obţinut şi premiul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Hollywood
Hollywood sursa foto pixabay

“Oppenheimer” a fost desemnat cel mai bun film la ceremonia de decernare a premiilor Globurile de Aur, organizată duminică, la Los Angeles. Christopher Nolan a fost recunoscut cel mai bun regizor pentru această producţie a Universal Pictures, Cillian Murphy şi Robert Downey Jr., au primit trofeele pentru rolurile de interpretare, potrivit stiripesurse.ro.

Alţi premiaţi ai serii au fost Paul Giamatti, Billie Eilish O’Connell şi Finneas O’Connell, Jeremy Allen White, Da’Vine Joy Randolph, Ayo Edebiri, Kieran Cullkin, Ali Wong, Steven Yeun, Matthew Macfadyen şi Ricky Gervais.

Globurile de Aur au fost marcate duminică de explozia filmului „Oppenheimer”, favorit cu „Barbie”, şi de înaltele onoruri acordate filmului francez „Anatomie d’une Chute”, care a obţinut două trofee. Filmul biografic despre părintele bombei atomice, realizat de Christopher Nolan, a dat startul serii cu o sală plină, cel mai bun regizor, cel mai bun actor într-o dramă pentru Cillian Murphy, care îl interpretează pe Robert Oppenheimer, şi cel mai bun actor în rol secundar pentru Robert Downey Jr, care interpretează un politician şi mare rival al savantului. ”O poveste extraordinară despre dilema etică a armelor nucleare. Are vreo şansă să funcţioneze? Nu”, a glumit domnul Downey Jr. ”Doar dacă Universal nu se aruncă pe Christopher Nolan pentru a-l regiza pe Cillian Murphy”.

 Favorit cu opt nominalizări, filmul a obţinut şi premiul pentru cea mai bună coloană sonoră originală. Succesul celuilalt favorit, „Barbie”, a fost mai ponderat.

Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o comedie i-a revenit Emmei Stone, pentru rolul unei femei Frankenstein în „Poor Things”, şi nu vedetei Margot Robbie. Succesul celuilalt favorit, „Barbie”, a fost mai ponderat. Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-o comedie i-a revenit Emmei Stone, pentru rolul unei femei Frankenstein în „Poor Things”, şi nu vedetei Margot Robbie. ANM: Un ciclon polar afectează România