Percheziții de amploare la cămătarii din București și Ilfov

Potrivit oamenilor legii, valoarea prejudiciului este de peste 1,1 milioane de euro

Sursa foto: Facebook/Poliția Română

Poliţiştii din Bucureşti au efectuat, miercuri, 11 descinderi în Capitală şi în judeţul Ilfov, într-un dosar de camătă, valoarea prejudiciului fiind de peste 1,1 milioane de euro, potrivit stiripesurse.ro.

În dimineaţa de 22 noiembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale – Sector 1 au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov.

Este vorba de un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de camătă, prejudiciul fiind de 1.175.000 de euro” anunţă Poliţia Capitalei. Astfel, în perioada 2015 – 2023, mai multe persoane, care nu erau autorizate în acest sens, ar fi împrumutat sume mari de bani altor persoane. Ele ar fi perceput dobândă, solicitând garanţii imobiliare. ”De asemenea, camăta ar fi fost mascată prin încheierea cu persoanele vătămate a unor promisiuni de vânzare-cumpărare sau chiar contracte de vânzare cumpărare pentru imobilele deţinute de acestea, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi.

Astfel, în momentul în care victimele au ajuns în imposibilitatea de a mai achita dobânzile percepute, bănuiţii ar fi trecut la executarea silită a acestora. Ei au intrat astfel în posesia imobilelor”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere. Persoanele bănuite de comiterea faptelor vor fi conduse la audieri. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 1. Ele au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de camătă. 26 de polițiști de frontieră de la Vama Calafat, reținuți miercuri pentru luare de mită