26 de polițiști de frontieră de la Vama Calafat, reținuți miercuri pentru luare de mită

Ei au fost audiați în timpul nopții după ce au fost ridicați marți în urma mai multor percheziții desfășurate în mai multe județe

26 de polițiști de frontieră de la Vama Calafat au fost reținuți, miercuri dimineață, în urma unor percheziții efectuate de Direcția Generală Anticorupție (DGA). Polițiștii de frontieră sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu, potrivit g4media.ro.

Din cauza aglomerației din centrul de arest al Inspectoratului de Poliție Dolj, unii dintre ei au fost duși în Gorj. 

 „Taxa” era fixă – 5 euro pentru oricine voia să treacă granița.  Procurorii de la Parchetul Tribunalului Dolj au emis 26 de ordonanțe de reținere după ce 26 de agenți de la poliția de frontieră Calafat au fost audiați în timpul nopții. Ei au fost ridicați marți după mai multe percheziții care au avut loc în mai multe județe.

 Cei 26 de agenți sunt acuzați de luare de mită și abuz în serviciu.

„În cursul zilei de astăzi, 21 noiembrie 2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Dolj, Argeș, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt, Dâmbovița, Sibiu, Caraș-Severin și Hunedoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat percheziții domiciliare în 26 de locații, aflate pe raza județului Dolj.

Cauza penală vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, respectiv luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu. Acestea sunt presupus a fi săvârșite, în perioada 2022-2023, de către mai mulți agenți de poliție de frontieră din cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră Calafat. În cauză se beneficiază de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi ”Frații Buzești” Craiova.Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani va fi livrat săptămâna viitoare