Într-un mesaj recent, ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că are de gând să rămână nemilos cu infractorii. Mai mult decât atât, ministrul Vela a mai spus că politiștii care, de acum încolo, nu își vor face treaba vor fi sancționați, dând de înțeles că eventuale concedieri ar fi posibile, caz în care anumiți agenți ai forțelor de ordine din cadrul MAI nu vor coopera și nu vor da dovadă de deontologie profesională.

„Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla ei, în România, în orice țară sau pe orice continent”, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela

Pentru a susține cele spuse, ministrul PNL Marcel Vela a declarat că în urmă cu foarte puțin timp, ministerul de Interne a extrădat doi infractori periculoși. Este vorba despre un hacker cunoscut, cât și despre un infractor cu legături în traficul de persoane. Cei doi ar fi fost trimiși în Statele Unite ale Americii pentru a beneficia de sistemul de justiție aferent SUA.

„Este prima dată când Ministerul de Interne ia într-un mod serios această problemă (a infracționalității – n.red.). Actualul guvern a acordat prioriate Ministerului de Interne. Avem dotările de care avea nevoie Poliția Română, de la schimbarea flotei, la dotări de armamaent. Ieri (joi – n.red.) am primit și bastoanele cu șoc electric. Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în Ministerul de Interne și unde sunt disfuncționalități am demarat controale și anchete în interiorul ministerului. Nu vom tolera nicio abatere, niciun act care să fie o pată pe Ministerul de Interne. Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla, în România, în orice țară, pe orice continent”, a mai spus Marcel Vela.

Citește și: Băsescu: „Vela confundă poliţia comunitară cu Poliţia Naţională”

#News