Adrian Năstase

Într-un ultim articol postat pe blogul său, fostul premier Adrian Năstase a vorbit despre posibilitatea amânării alegerilor pentru anul viitor, în contextul situației sanitare nesigure, cea cauzată de pandemia de Coronavirus. În opinia sa, o amânare a alegerilor ar însemna dezastru atât pentru actualul Guvern PNL, cât și pentru președintele Klaus Iohannis și întregul partid.

Adrian Năstase: „Este clar că bugetul anului viitor, va fi adoptat după alegerile parlamentare”

„Vă aduceti aminte, am prevăzut că deficitul bugetar de anul acesta va ajunge la 9%. Guvernul Iohannis/Orban a anuntat ieri că, după rectificare, deficitul pe 2020 va ajunge la 8,6%. Si intelegeti acum de ce alegerile trebuie sa aibă loc pană la sfarsitul anului?

Este clar că bugetul anului viitor, ce va fi adoptat după alegerile parlamentare, in sesiunea parlamentului din ianuarie/februarie, va fi construit pe o politică de austeritate, prin aplicarea constrangerilor de revenire la deficitul de 3%, conform Planului de stabilitate al Uniunii Europene. Cu un astfel de buget, alegeri amanate in anul viitor ar fi o catastrofă pentru Iohannis si PNL.”, a scris Adrian Năstase, pe blog.

Citește și: Adrian Năstase îi face necrologul lui Oliviu Gherman: „Este o mare pierdere!”

#News