Mircea Geoană

Invitat în platourile Antena 3, secretarul adjunct al NATO Mircea Geoană a relatat detalii de culise din discuția pe care, la un moment dat, a avut cu Prințul Charles al Marii Britanii.

Prințul Charles, către Mircea Geoană: „Ești din România?”, după care i s-ar fi umplut ochii de lacrimi

„Am fost la un eveniment la Buckingham şi, după ce a trecut partea formală, Prinţul Charles, care nu mă cunoştea, ne-am mai întâlnit, dar evident nu mă ținea minte, a venit spre mine. I-am spus că sunt Mircea Geoană, sunt din NATO, că sunt din România. Îmi spune ‘Eşti din România?’. Şi efectiv i s-au umezit ochii de emoţie. Instantaneu! Îmi ia mâna şi îmi spune ‘Am o rugăminte. Nu ştiu cât timp voi mai avea să vizitez ţara voastră, care este superbă, pe care o iubesc. Am o singură rugăminte. Nu irosiţi ceea ce aveţi. Nu uitaţi că aveţi ultimele păduri virgine din Europa, nu le distrugeţi. Aveţi un patrimoniu aşa frumos, aveţi grijă de el, fiţi mândri de el. Aveţi grijă de ţara voastră’.”, a declarat Geoană.

Potrivit lui Mircea Geoană, Prințul Charles ar fi atât de „îndrăgostit” de țara noastră, încât nu ezită nicio secundă să o recomande altora, inclusiv ducesei de Cambridge, Kate Middleton, soția fiului său, prințul William. În aceeași relatare, Geoană recunoaște că dragostea cu care povestește Prințul Charles despre România îl face să-și pună întrebări.

„Efectiv am avut sentimentul că nu am făcut suficient pentru ţara mea. Lângă el era ducesa de Cambridge, Kate Middleton. Şi îi spune, cu accent britanic perfect, ‘Kate, ai fost vreodată în România?’. Ea a spus că nu a fost. Şi el spune ‘Oh, cum nu ai fost? Este singura ţară din Europa pe care te rog să o vizitezi neîntârziat!'”, a mai spus Mircea Geoană, invitat la Antena 3.

Citește și: Băsescu, „îngrijorat”: „Pensionarii, batjocoriţi şi înşelaţi!”

#News