Sursa foto: Facebook/ Frans Timmermans

Efectele schimbărilor climatice se resimt tot mai mult, iar milioane de oameni au de suferit din cauza asta. De la incendii și până la inundații catastrofale, mii de oameni mor anual din cauza acestor fenomene naturale.

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, a declarat că a sosit momentul ca UE să acorde „ceva mai multă atenție” persoanelor care și-au pierdut viața din cauza condițiilor meteorologice extreme, scrie Digi24.

Oficialul european a amintit de cei peste 200 de morți de anul trecut din Germania și Belgia, în urma inundațiilor provocate de ploi torențiale.

Omagiu adus victimelor unui accident de elicopter în Grecia. Europa se sufocă din cauza valului de căldură

„Ar fi bine să avem cel puţin o zi pe an în Europa pentru a comemora victimele condiţiilor meteo catastrofale cauzate de criza climatică”, a declarat Timmermans.

Propunerea Comisiei Europene urmează să fie înaintată miniștrilor mediului celor 27 de state membre UE.

Schimbările climatice care afectează milioane de oameni din întreaga lume sunt cauzate de activitățile industriale ale omului, se arată într-un raport ONU.

Potrivit acestuia, șase din cele nouă praguri pe care omenirea nu trebuie să le treacă pentru a menține condiții optime de trai și dezvoltare au fost depășite.

Inger Anderse, șefa Programului ONU pentru mediu, a declarat că natura este ceea ce ne permite să trăim, iar modul în care omul abuzează de ea va duce, treptat, la extincția noastră.

 „Natura este ceea ce ne permite să trăim, furnizându-ne hrană, remedii, materii prime, oxigen, reglementare climatică şi multe altele”, a spus Inger Andersen.

Reamintim că Europa se confruntă, de săptămâni bune, cu un val de căldură ce a declanșat sute de incendii în mai multe țări. Printre cele mai afectate sunt Grecia, Spania și Portugalia, unde mii de hectare au fost distruse de flăcări.

Citește și articolul: Un banal concediu poate avea un impact dezastruos asupra mediului înconjurător