Sursă foto: Facebook/Alfred Laurențiu Mihai
Sursă foto: Facebook/Alfred Laurențiu Mihai

Senatorul social-democrat, Alfred Laurențiu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Franței.

În mesajul său, senatorul PSD, fiind un bun cunoscător al relațiilor diplomatice dintre România și Franța, le-a urat tuturor francezilor „La mulți ani” și a precizat că pe 14 iulie 1789, poporul francez a strigat „Vive la République, vive la France.”

„În 14 iulie 1789 revoluţionarii parizieni luau cu asalt Bastilia, simbolul cel mai detestat al absolutismului monarhic, iar la Sărbătoarea Federaţiei din 14 iulie 1790, sărbătoarea reconcilierii şi unităţii tuturor francezilor, regele Ludovic al XVI-lea a jurat credinţă Naţiunii şi legii”, a scris Alfred Laurențiu.

Ziua de 14 Iulie este sărbătorită cu parade militare pe bulevardul Champs Elysees

De asemenea, senatorul PSD a anunțat că de Ziua Națională a Franței are loc o defilare a drapelelor celor 9 state invitate, printre care se numără și țara noastră.

„Astăzi Ziua Națională este sărbatorită cu parade militare solemne pe cel mai mare bulevard, Champs Elysees, cu o defilare a drapelelor a celor 9 state invitate, printre care se numără: Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Cehia și nu în ultimul rând România. Parada militarilor este marcată și de contextul strategic și scoate în evidență solidaritatea Frantei cu aliații săi. La mulți ani FRANȚA! La mulți ani tuturor cetățenilor francezi cu ocazia Zilei Naționale”, a conchis senatorul social-democrat.

Reamintim că Alfred Laurențiu a transmis un mesaj de felicitare poporului american, cu ocazia Zilei Independenței. Senatorul a precizat că pe 4 iulie, Congresul Continental de la Philadelphia a adoptat, în anul 1776, Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii.

Senatorul social-democrat a amintit că relațiile diplomatice dintre România și Statele Unite sunt foarte strânse, precizând că va milita pentru integrarea țării noastre în Programul Visa Waiver pentru ca românii să călătorească în SUA fără viză.

„Ziua Independenței este Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii. La mulți ani poporului american! La mulți ani Statelor Unite ale Americii!”, a fost mesajul senatorului  PSD, Alfred Laurențiu.

Citește și articolul: Senatorul Laurențiu Alfred Mihai, mesaj cu ocazia Zilei Independenței: La mulți ani poporului american! La mulți ani Statelor Unite ale Americii!”