Senatorul Laurențiu Alfred Mihai, mesaj cu ocazia Zilei Independenței: La mulți ani poporului american! La mulți ani Statelor Unite ale Americii!”

Poporul american marchează independența declarată fața de Regatul Marii Britanii, a declarat senatorul PSD.

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a transmis, pe pagina de Facebook, un mesaj de felicitare poporului american, cu ocazia Zilei Independenței, marcată anual pe data de 4 iulie de către SUA. Într-o postare pe pagina de Facebook, senatorul Alfred Laurențiu Mihai precizează faptul că ziua de 4 Iulie este ziua în care Congresul Continental de la Philadelphia a adoptat, în anul 1776, Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii. În această zi SUA și poporul american marchează independența declarată fața de Regatul Marii Britanii, a declarat senatorul PSD.

Senatorul PSD reamintește faptul că documentul exprimă filosofia politică care a stat la baza întemeierii Statelor Unite, și anume „LIBERTATEA CUVÂNTULUI, LIBERTATEA RELIGIEI și respectul pentru DREPTURILE FUNDAMENTALE ALE FIECĂREI PERSOANE”

„Ziua Independenței este Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii. La mulți ani poporului american! La mulți ani Statelor Unite ale Americii!”, este mesajul transmis de senatorul Alfred Laurentiui Mihai. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD Alfred Laurențiu a anunțat că a fost adoptată și votată cu unanimitate declarația comisiei pentru politica externă a Senatului României față de accederea Suediei și Finlandei în Alianța Nord-Atlantică.

„În cadrul ședinței de azi, condusă de senatorul Titus Corlățean, în calitatea sa de președinte al comisiei pentru politica externă a Senatului, am avut deosebita plăcere de avea ca invitate pe Therese Hydden, ambasador a Regatului Suediei în România și respectiv pe Marjut Akola, ambasadorul Finlandei în România”, a scris Alfred. Acesta a precizat că ambasadorii celor două țări și-au arătat aprecierea față de poziția exprimată de către comisie și de adoptarea acestei declarații.

Henry Kissinger, fost secretar de stat american, susține că există trei posibile rezultate ale acestui război