Mark și Caroline Gittins, un cuplu din Anglia, și-au propus să călătorească în insula portugheză Madeira pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a bărbatului, dar lucrurile s-au schimbat radical după ce zborul lor din aeroportul Gatwick a fost deviat, notează BBC.

Cuplul a zburat cu compania EasyJet, iar cursa lor a fost deviată spre Tenerife din cauza vântului puternic. După mai multe ore petrecute în avion, pasagerii au fost duși înapoi în Anglia.

Totul a început luni, 11 iulie, dimineață, când zborul lor a întârziat o oră din cauza problemelor din aeroport. La începutul zborului, echipajul i-a informat pe călători că avionul va ateriza în Tenerife din cauza vântului puternic, dar au primit asigurări că după câteva ore vor relua zborul spre insula portugheză.

Vacanță de neuitat. Avionul a decolat din nou, dar nu spre Madeira, ci spre Gatwick

După mai multe ore de așteptat, avionul a decolat de la sol, dar nu spre Madeira, ci înapoi în aeroportul Gatwick.

 „Cea mai mare problemă este legată de toate promisiunile false ale companiei aeriene. În zborul de întoarcere, căpitanul și însoțitorii ne-au tot liniștit, spunând că vor rezolva problema cu zboruri alternative, cazare, tichete de mâncare și că ne vor duce negreșit în Madeira, dar asta nu s-a întâmplat. Ne-au lăsat la Gatwick fără nicio informație”, a spus bărbatul.

În ciuda călătoriei de 15 ore spre nicăieri, cei doi au reușit să-și recupereze banii de la firma de turism și au reușit să-și plătească altă vacanță, în Franța, în speranța că vor reuși să sărbătorească cea de-a 60-a aniversare a bărbatului.

Cu toate acestea, cei doi soți au fost profund dezamăgiți de modul în care compania aeriană s-a comportat cu ei.

„Nu trebuia să le promită oamenilor că vor ajunge la destinație a doua zi, să le ofere false speranțe”, a concluzionat Mark.

Reamintim că majoritatea aeroporturilor din Europa se confruntă cu probleme din cauza lipsei de personal. Cel mai mare aeroport de pe continentul european, Aeroportul Heathrow, le-a transmis tuturor companiilor aeriene să nu mai vândă bilete de vară deoarece nu există sufiecient personal să facă față cererilor masive.

Citește și articolul: Decizie fără precedent luată de aeroportul Heathrow din Londra, din cauza lipsei de personal:  Numărul pasagerilor care pleacă, limitat la 100.000 pe zi