Arabia Saudită va trimite prima femeie în spațiu în 2023

Programul va permite astronauților saudiți să efectueze experimente și cercetări științifice

Sursa foto:Pixabay

Arabia Saudită va trimite prima femeie în spațiu în 2023, în cadrul noului program spațial al Comisiei spațiale saudite, a anunțat joi agenția de presă oficială SPA.

„Programul de astronauți saudiți, care face parte integrantă din ambițioasa Viziune 2030 a regatului, va trimite astronauți saudiți în spațiu pentru a ajuta la o mai bună deservire a umanității”, a declarat Comisia spațială saudită într-un comunicat.

Femeie saudită în spațiu, premieră istorică pentru regat

„Unul dintre astronauți va fi o femeie saudită, a cărei misiune în spațiu va reprezenta o premieră istorică pentru Regat.”, a precizat SPA.

Autoritatea a anunțat că lansarea programului său de astronauți are ca scop principal pregătirea de cetățeni saudiți calificați și experimentați, care să ia parte la zboruri spațiale de lungă și scurtă durată.

Altfel spus, echipajului uman îi revine misiunea de a efectua experimente științifice și cercetări pentru îmbunătățirea umanității în domenii prioritare precum sănătatea, durabilitatea și tehnologia spațială.

Noul program va fi integrat în Strategia spațială națională

Potrivit SPA, în lunile următoare, regatul intenționează să lanseze Strategia spațială națională, urmând să facă publice primele detalii legate de programele și inițiativele spațiale care vizează să contribuie la îmbunătățirea umanității.

Măsura face parte din obiectivul monarhiei de a permite cetățenilor săi să profite de oportunitățile promițătoare disponibile în sectorul spațial, la nivel global, căutând totodată să stimuleaze astfel poziția de lider mondial și competitivitatea țărilor în domenii precum știința, ingineria, cercetarea și inovarea.