Promovare turistică: O regiune din Italia îi plătește pe turiști ca să o viziteze

Este vorba despre Friuli Venezia Giulia, situată în nord-estul țării.

 Inițiativă inedită pentru promovarea călătoriilor durabile. O regiune din Italia plătește pe turiștii care o vizitează. Mai precis, Friuli Venezia Giulia, aflată în nord-estul țării, va restitui costul călătoriilor vizitatorilor, dacă aceștia vin cu trenul din orice parte a Italiei, potrivit digi24.ro.

Administrația regiunii va oferi și un card care presupune intrări gratuite la muzee, transport public gratuit și o serie de reduceri, singura condiție fiind  petrecerea a minim două nopți în regiune

Din această săptămână și până pe 31 mai 2023, PromoTurismoFVG, agenția turistică locală, va restitui tarifele curselor interne feroviare pentru călătorii care sosesc în orașele Trieste și Udine și în stațiunile de coastă Grado și Lignano Sabrino. Vizitatorii pot călători cu trenurile Trenitalia, companie administrată de stat, cu liniile regionale regulate, Intercity și liniile de mare viteză Frecce. Trebuie rezervat un pachet care să includă cazarea la un hotel care face parte din această inițiativă, la rezervarea unui pachet de două nopți, prețul biletului de tren dus-întors fiind dedus ca reducere din prețul total.

Vizitatorii vor primi un card FVG gratuit, care oferă intrări gratuite sau reduceri la muzee și tururi ghidate.

Trieste, unul dintre orașele mari din nordul Italiei, a fost anexat de Imperiul Austro-Ungar, care și-a făcut aici portul principal, Trieste fiind înapoiat Italiei abia după Primul Război Mondial. Udine este un oraș cultural care a făcut și el parte din Imperiul austro-ungar. Aici există o minoritate slovenă protejată, fiind folosite ambele limbi. Este un oraș impunător, cu lucrări de Caravaggio și Tiepolo în castelul său devenit muzeu și o catedrală care datează din secolul al XIII-lea.

 Cei care călătoresc la Trieste sau Udine primesc un card FVG de 2 sau 7 zile, care include accesul gratuit la principalele muzee și excursii ghidate organizate de consiliul de turism, dar și reduceri la piscine și teatre și intrare gratuită sau redusă la expoziții speciale, cum ar fi Banksy din Trieste, care are loc din noiembrie până în aprilie. Cei care aleg să meargă în stațiunile de pe litoral Grado sau Lignano Sabbiadoro vor primi un card. Biletele dus-întors trebuie să fie către și din una dintre cele cinci stații: Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Aeroportul Trieste, Trieste Centrale sau Udine. Este necesară rezervarea la unul dintre hotelurile care s-au înscris în inițiativă, rezervarea trebuind făcută cu 5 zile înainte.

A fost încheiată cea de-a V-a ediție a Stress Congress 2022, cu tema: ”Stresul, provocare multidisciplinară în noile paradigme medicale, sociale, economice și militare”