Philip Baker Hall/Captură Youtube/Access
Philip Baker Hall/Captură Youtube/Access

Actorul Philip Baker Hall, cunoscut pentru rolurile din lungmetraje precum „Boogie Nights” şi „Magnolia” şi seriale ca „Seinfeld” şi „Modern Family”, a decedat la vârsta de 90 de ani, informează publicația Variety.

Familia actorului a confirmat decesul printr-un comunicat de presă care precizează: ”Dragul nostru Philip a murit în pace la locuinţa sa din Glendale (Califonia), înconjurat de familia sa iubitoare”.

Actorul a avut o carieră impresionantă de peste şase decenii, interpretând roluri în unele dinte cele mai îndrăgite filme şi producţii de televiziune din epoca modernă

Printre cele mai memorabile roluri ale sale din cinema se numără cele din peliculele ”Say Anything” (1989), ”Hard Eight” (1996), ”Boogie Nights” (1997), ”Magnolia” (1999), ”Bruce Almighty” (2003), ”Zodiac” (2007), ”Argo” (2012).

În televiziune, Hall a avut peste 200 de apariţii în seriale precum ”Seinfeld”, ”The West Wing”, ”Curb Your Enthusiasm”, ”Modern Family”, mai arată revista de specialitate.

Philip Baker Hall s-a născut în Toledo, Ohio, pe 10 septembrie 1931

Hall a profesat ca translator al Armatei Statelor Unite în Germania şi ca profesor de liceu după care, la vârsta de 40 de ani, s-a apucat de actorie.

A debutat în film cu pelicula ”Cowards” în 1970, despre refuzul îndeplinirii serviciului militar în Războiul din Vietnam, peliculă care a fost proiectată la Festivalul de Film de la Cannes din acel an.

Rolurile în filme s-au înmulţit în anii 1980, când l-a interpretat pe Richard Nixon în ”Secret Honor” (1984) şi a avut roluri secundare în filme precum ”Nothing in Common” (1986), în regia lui Garry Marshall, ”Midnight Run” (1988), cu Robert De Niro în distribuţie, ”Say Anything” (1989) şi ”Ghostbusters II” (1989), în care a jucat rolul unui comisar de poliţie.