Lovitură dură pentru actorul Will Smith!

El va mai putea participa la Premiile Oscar, timp de 10 ani.

Will Smith nu va mai putea participa la Premiile Oscar, timp de 10 ani, după ce l-a pălmuit pe comediantul Chris Rock pe scenă, în timpul ceremoniei de anul acesta. Consiliul de administrație al Academiei de Arte și Științe Cinematografice, care organizează Premiile Oscar, a anunțat decizia după ce s-a reunit pentru a discuta eventualele sancțiuni. Will Smith, în vârstă de 53 de ani, a demisionat deja din calitatea de membru al Academiei. El a renunțat la drepturile de vot, și a declarat înainte de audierea disciplinară că va accepta orice consecință. Consiliul trebuia să se întrunească pe 18 aprilie, dar a accelerat procesul pentru a trata incidentul „în timp util”, după demisia actorului. Will Smith a fost distins cu premiul pentru rol principal, dar va rămâne, probabil, în istoria Oscarului.

Cel mai ciudat moment al galei s-a petrecut înainte de pauză. Will Smith a venit din public pe scenă şi l-a pălmuit pe Chris Rock. Comediantul făcuse o glumă deplasată despre soţia actorului. Unii au crezut că incidentul fusese regizat, dar era cât se poate de spontan.

„Aş dori să-mi cer scuze în mod public faţă de tine, Chris”

În pauză, Denzel Washington s-a străduit să-l calmeze pe Smith. Iar în partea a două, acesta a urcat din nou pe scenă, de data aceasta pentru a primi primul său Oscar, trofeul celui mai bun actor, pentru „King Richard”. Cu lacrimi în ochi, el a cerut iertare pentru gestul său.

Will Smith, care a câştigat premiul Oscar pentru rolul principal din filmul „King Richard”, a scris ulterior într-o postare pe Instagram că a avut un comportament „inacceptabil şi de neiertat” după ce a urcat duminică pe scena galei Oscar şi l-a lovit cu palma peste faţă pe Chris Rock, înainte de a-i striga: „Ţine numele soţiei mele departe de gura ta spurcată!”.
„Aş dori să-mi cer scuze în mod public faţă de tine, Chris. Am întrecut măsura şi am greşit. Sunt jenat şi acţiunile mele nu sunt un etalon al bărbatului care doresc să fiu. Nu există loc pentru violenţă într-o lume a iubirii şi bunătăţii”, a mai scris el.

Povestea lui Blanche Monnier, femeia care a stat închisă într-o cameră, timp de 25 de ani