Oameni bogati
Oameni bogati. Sursa foto: weradio.ro

Peste 15.000 de milionari ar putea pleca din Rusia în acest an, după declanșarea războiului în Ucraina, arată o analiză privind migrația, realizată de Henley & Partners, o companie cu sediul la Londra, care este intermediar între super-bogați și țările care le vând cetățenia, potrivit digi24.ro. Astfelaproximativ 15% dintre rușii care dețin active în valoare de peste 1 milion de dolari ar urma să emigreze în alte țări până la sfârșitul anului 2022,potrivit analizelor statistice privind migrația.

Milionarii s-au mutat de obicei în SUA și Marea Britanie, dar se așteaptă ca Emiratele Arabe Unite să le devină destinație principală pentru emigranții milionari.

Se estimează că aproximativ 4.000 de persoane bogate se vor muta în Emiratele Arabe Unite până la sfârșitul anului, înaintea Australiei, care va atrage aproximativ 3.500, Singapore (2.800) și Israel (2.500). De asemenea, se estimează că un număr mare de milionari să opteze pentru Malta, Mauritius și Monaco. Maurițius este descris de Henley ca un „magnet al bogăției” datorită avantajelor fiscale pe care le oferă,  aproximativ 150 de milionari urmând să se mute în Mauritius în 2022, în principal din Africa de Sud și Europa .

„Rusia se confruntă cu o <hemoragie> de milionari”, a declarat Andrew Amoils, coordonatorul echipei de cercetare la New World Wealth.

Bogații au emigrat din Rusia într-un număr în creștere constantă în fiecare an în ultimul deceniu, fiind un avertisment privitor la problemele actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, decăderea unei țări a fost de obicei precedată de o accelerare a emigrării persoanelor bogate, care sunt adesea primele care pleacă, deoarece au mijloacele necesare pentru a face acest lucru, a afirmat Andrew Amoils. Milionarii s-au mutat de obicei în SUA și Marea Britanie, dar se așteaptă ca Emiratele Arabe Unite să le devină destinație principală pentru emigranții milionari.

„Malta a fost una dintre cele mai mari povești de succes ale Europei din ultimul deceniu, nu doar în ceea ce privește migrația milionarilor, ci și în ceea ce privește creșterea nivelului de bogăție”, a spus Amoils. „În prezent, este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lume, cu o creștere a bogăției în dolari americani de 87% între 2011 și 2021. Creștere puternică a fost înregistrată  în mai multe sectoare, inclusiv servicii financiare, IT și imobiliare. Se preconizează că aproximativ 300 de milionari se vor muta în Malta în 2022.”, se arată în raport.

A murit celebrul actor Philip Baker Hall. A jucat în „Boogie Nights”, „Seinfeld” şi „Modern Family”