Conținutul accesat de copii pe Tik Tok va fi filtrat de către părinți

TikTok permitea evitarea videoclipurilor asociate cu anumite cuvinte sau hashtag-uri.

TikTok a lansat posibilitatea ca părinții și tutorii să filtreze videoclipurile pe care nu doresc să le vadă copiii lor. Noua funcție vine în contextul în care legea britanică privind siguranța pe internet se apropie de finalizare, potrivit g4media.ro.

Utilizatorii TikTok puteau deja să își dicteze singuri filtrele de conținut, permițându-le să evite videoclipurile asociate cu anumite cuvinte sau hashtag-uri.

Julie de Bailliencourt, șefa globală a politicii ce privește produsele TikTok, a declarat că acordarea posibilității părinților de a le configura a avut în vedere mai mult siguranța utilizatorilor.

Cu toate acestea, adolescenții vor fi alertați doar de filtrele selectate de părinți la început și pot pur și simplu să nu opteze pentru ele. „Am vrut să ne asigurăm că avem echilibrul potrivit de pragmatism și transparență pentru a permite familiilor să aleagă cea mai bună experiență pentru propria familie, deoarece fiecare familie este diferită”, a declarat De Bailliencourt.

„Am vrut, de asemenea, să ne asigurăm că respectăm dreptul tinerilor de a participa. Așadar, în mod implicit, adolescenții pot vizualiza cuvintele cheie pe care le-a adăugat părintele sau persoana care îi îngrijește”, a adăugat ea

. Decizia vine după ce compania s-a confruntat cu critici privind expunerea copiilor la clipuri despre automutilare și tulburări de alimentație, care sunt uneori partajate folosind hashtag-uri „codificate”, fraze cu ortografii ușor modificate, pentru a ocoli moderarea platformei. De Bailliencourt a declarat că speră ca această funcție să „stârnească o conversație” între adolescenți și părinții sau tutorii lor despre limitele online.Noi condiții de călătorie în străinătate a minorilor de peste 16 ani