serban nicolae
sursă foto: romaniacurata.ro

Șerban Nicolae, etica și gramatica

Președintele Comisiei Juridice din Senat, Șerban Nicolae, s-a declarat de curând profund „mâhnit” de redactarea nefericită a comunicatului DNA, cu privire la cazul medicului anchetat, Mircea Beuran. În respectivul comunicat se menționa faptul că celebrul chirurg avea să fie reținut pentru 24 ore.

Ceea ce-l deranjează pe Șerban n-ar avea legătură numai cu ancheta în sine, ci și cu modul de redactare a comunicatului DNA, după cum am menționat și mai devreme. În opinia sa, comunicatul este unul „abject” și denotă o doză de „analfabetism cras”. Lupu’ strigă „lupu’!”, am putea adăuga noi. Când e vorba despre gramatică, știm cu toții că Șerban Nicolae este expert cu diplomă de doctorat. Unde și-a terminat Nicolae școlile? Păi, tot acolo unde le-au terminat și alți colegi de-ai săi, precum Viorica Vasilica Dăncilă, Codrin Ștefănescu și Mitralieră. Dar să- acordăm acestuia prezumția de nevinovăție!

Prezumția de nevinovăție a lui Beuran

De asemenea, Șerban Nicolae se declară consternat de faptul că lui Mircea Beuran nu i s-ar fi dat clasica „prezumție de nevinovăție”, fiindu-i puse în cârcă fapte de care momentan este doar bănuit, nu și condamnat.

Citește și: Mircea Beuran a fost demis din fruntea secției de chirurgie a Spitalului Floreasca

Comunicatul DNA:

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 90/VIII/3 din data de 13 februarie 2020, privind efectuarea unor percheziții domiciliare în municipiul București, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 februarie 2020, a inculpatului:

BEURAN MIRCEA, care la data faptei îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, în calitățile menționate mai sus, a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor.

Până în prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 14 februarie 2020, inculpatul Beuran Mircea urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

Precizăm că, prezentul dosar s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a remis banii menționați mai sus, cu titlu de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și: Șerban Nicolae nu vrea să se prostitueze

#News