Ana Birchall - sursă foto: Guvernul României

Ana Birchall, vehementă ca de obicei.

Nu mai e un secret faptul că Ana Birchall, cea aferentă timpurilor noastre, care nu mai e ministrul Justiției, pare să se fi transformat într-un adevărat apărător al dreptății. Astfel, în urma ultimelor zvonuri legate de vizita lui Liviu Dragnea la CCR, aceasta s-a arătat indignată, neînțelegând cum o astfel de situația a fost, în primul rând, posibilă.

Ana Birchall: „Fiind o informație de interes public, trebuia clarificat până la această oră”

„Fiind o informație de interes public, trebuia clarificat până la această oră. Dacă domnul Liviu Dragnea a ridicat o excepție de neconstituționalitate, procedural are acest drept. Dacă nu a ridicat excepția de neconstitutționalitate, atunci nu are acest drept”, a declarat Ana Birchall, pentru cei de la Realitatea Plus.

Ana Birchall a mai spus că Valer Dorneanu ar fi trebuit să dea explicații în legătură cu această situație ieșită din comun, însă nu a făcut acest lucru, în schimb criticându-l pe șeful DNA, Crin Bologa, vis-a-vis de anchetele închise în urma deciziilor Curții Constituționale. În mod cert se cer explicații din partea liderului CCR și în mod cert. Cel mai probabil că vom mai povesti despre această situație și pe viitor, în funcție de informațiile ulterioare primite.

„Valer Dorneanu a refuzat să-mi dea cuvântul într-o speță care mă privea direct. Valer Dorneanu ar trebui să explice public aceste aspecte. (…) Dorneanu nu se grăbește să clarifice acest aspect, în schimb, imediat s-a grăbit să-l pună la punct pe șeful DNA. Adică îl avem la CCR pe Stan, care după ce manipulează public o informație… Unde este integritatea Curții? Este pusă sub semnul întrebării având în vedere aceste aspecte (…) Voi continua să pun în discuție credibilitatea pe care o instituție o dă având în vedere acest comportament”, a completat Ana Birchall.

Citește și: Zamfir e categoric și nu votează prelungirea stării de alertă

#News