Cu o atitudine sfidătoare vis-a-vis de rugămintea președintelui Iohannis, Daniel Zamfir spune că atât el, cât și colegii săi de partid au în plan să voteze negativ prelungirea stării de alertă. În opinia lui Zamfir, starea de alertă ar trebui să se aplice numai acolo unde apar situații grave, eventuale focare, așa cum s-a întâmplat în Suceava sau Țăndărei.

”Să plecăm de la situația în care ne aflăm astăzi, neîncrederea care plutește astăzi în opinia publică, în legătură cu eficiența în continuare a acestor măsuri. Eu cred că putem să facem un lucru foarte concret și anume acolo unde apar situații de genul ăsta, eventuale focare, putem lua măsuri concrete acolo, Guvernul poate decide, dacă la Suceava sau în altă zonă apare așa ceva, să instituim acolo niște măsuri concrete și să nu ținem blocată o țară întreagă, pentru că nu numai portul măștii este în discuție aici, sunt multe alte măsuri, majoritatea cu caracter economic, pe care le blocăm astăzi”, a declarat la RFI Daniel Zamfir.

Zamfir: „Nu putem să intrăm în biserică, dar putem să intrăm în magazine?”

”E și vorba aici de încredere și de eficiența măsurilor. Ținem mall-urile închise, dar putem călători cu avionul. Adică suntem mai siguri într-un avion decât într-un spațiu comercial uriaș? Nu putem să intrăm în biserică, dar putem să intrăm în magazine? E obligatoriu să purtăm mască și președintele României face apel la responsabilitate, dar am văzut cu toții chermeza din biroul domnului Orban, unde zeci de persoane s-au perindat pe acolo, în disprețul tuturor, nerespectând nici o regulă”, a mai spus senatorul social-democrat.

Citește și: Ciolacu, pregătit de alegeri: „Nu sunt ipocrit”

#News