Lia Olguța Vasilescu

Primarul ales al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a câștigat în instanță, după ce Tribunalul Dolj a respins apelul craioveanului Petru Becheru prin care acesta a contestat validarea mandatului de primar, în contradictoriu cu Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 Craiova. Însă mai are de așteptat până va fi și validată în funcția câștigată în urmă cu 6 săptămâni.

Tribunalul a respins şi cererea de recuzare a completului de judecată formulată de Petru Becheru, iar acesta are drept de recurs în termen de 5 zile. „Respinge cererea de recuzare a judecătorilor Cristian Nicolae Iliescu şi Ruslana Sorbala, membri ai completului de apel C4A, formulate de apelantul Becheru Petru-loan, ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea hotărârii”, se precizează în decizia instanţei.

Totodată, instanţa din Dolj a decis să sesizeze Curtea Constituţională a României în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 101 alin.2 şi 3 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, care prevede că „este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate”. Validarea mandatului de primar al Craiovei pentru Lia Olguţa Vasilescu a fost contestată în instanţă de Petru Becheru, pe motiv că „majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar, în condiţiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidaţi”.

Altfel, la Curtea de Apel Craiova se judecă cererea de strămutare a dosarului de la Tribunalul Dolj, dar şi cererea de suspendare a apelului la Tribunalul Dolj până când se va da o soluţie la cererea de strămutare, următoarele termene fiind pe 10 noiembrie şi, respectiv, pe 5 noiembrie.

Olguța Vasilescu a câștigat alegerile din 27 septembrie, cu 34,29%. Aceasta a fost urmată la distanță de aproape 10 procente, de liberalul Nicolae Giugea (24,55%).

Citește și: Ca să fie clar pentru toată lumea: Olguța Vasilescu crede în Covid!

#News