Donald Trump
Donald Trump

În așteptarea rezultatelor oficiale la alegerile din SUA, Donald Trump este foate activ pe Twitter, unde transmite mesaje în „cascadă”, asta după ce în timpul zilei a fost blocat parțial de rețeaua de socializare pentru o acuzație de fraudă. Într-unul dintre mesaje, Trump spune că rezultatele provizorii sunt rele pentru SUA. „Găsesc voturi pentru Biden peste tot – în Pennsylvania, Wisconsin și Michigan. Este atât de rău pentru țara noastră!”, a scris Trump.

„Ei muncesc din greu pentru a face să dispară avantajul de 500.000 de voturi din Pennsylvania – cât mai curând posibil. La fel, Michigan și altele”, a spus Donald Trump, într-o altă postare pe Twitter.

Donald Trump și-a anunțat victoria înainte de finalul numărării voturilor și a acuzat fraudarea alegerilor dacă va continua numărarea voturilor prin corepondență și după încheierea procesului de vot la urne. Președintele în exercițiu a amenințat cu un proces la Curtea Supremă. În schimb, democrații au transmis că alegerile se termină în momentul numărării ultimului vot.

 Pentru a câștiga alegerile, oricare dintre candidați are nevoie de minimum 270 de voturi electorale (electori), iar Joe Biden conduce în clasamentul rezultatelor provizorii, cu 238 la 213.

Citește și:  Nevada și-a suspendat numărătoarea voturilor, până joi

#News