Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

UDMR nu-și dorește alegeri în două tururi

În jurul orei, cei de UDMR au intrat în conferință cu președintele țării, Klaus Iohannis, pentru a discuta despre viitorul premier al României, totodată, cu posibilitatea de a propune un nume pentru viitorul prim-ministru. Asta după ce ieri, Ludovic Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, cu 261 de voturi împotriva guvernului său.

Propunerea de premier a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România nu există, Kelemen Hunor mergând la negocieri doar ca să spună ceea ce are pe suflet, și anume că nu-și dorește, sub nicio formă, alegerea primarilor în două tururi, acesta fiind singurul motiv pentru care maghiarii au ales să voteze moțiunea de cenzură propusă de PSD.

Citește și: USR la negocieri, Barna își dorește alegeri în două tururi

Ne mirăm, totuși, că cei de la UDMR nu au intrat la negocieri în același tranșeu cu cei de la PSD, de vreme ce aceștia au fost primii care s-au declarat în favoarea moțiunii de cenzură, chiar de dinaintea PRO României lui Victor Ponta, care a venit în ajutor pe ultima sută de metri.

Citește și: Președintele Iohannis se consultă astăzi cu partidele politice

Niciun nume propus de Kelemen Hunor pentru funcția de premier

Astfel, Kelemen Hunor a declarat:

„I-am spus presedintelui care este punctul nostru de vedere legat de situatia politica. Am spus ca nu vom constitui o majoritate in jurul candidatului PSD la premier, votul pe motiune a fost pentru ca nu vrem alegeri pentru primari in doua tururi. I-am spus si ca nu avem propunere pentru premier”, a spus Hunor.

Așadar, din declarațiile lui Kelemen spicuim faptul că aceștia se răzgândesc încă odată și renunță la alianța neoficială cu PSD, refuzând să susțină orice propunere PSD de premier.

Citește și: Kelemen Hunor visează alianțe după cum bate vântul

La negocieri urmează cei de la Partidul Mișcarea Populară (PMP), ce vor „urca pe scenă” la orele 15:00.

#News