Mai mulţi lideri social-democraţi încearcă să blocheze alianţa dintre PSD şi ProRomânia. Cei mai vehemenţi sunt: Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose, Claudiu Manda şi Marian Oprişan. La polul opus, Gabriela Firea e singura care susţine cu tărie revenirea lui Ponta în partid, deşi restul primarilor PSD din Capitală se opun, pe motiv că Ponta nu vine cu zestre electorală. Dimpotrivă.

Ponta, interzis în PSD. Firea, singurul politician care îl mai susține în fața leilor din PSD

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, e singura care insistă în PSD pentru o alianţă cu ProRomânia, în condiţiile în care lideri cu greutate ai partidului resping categoric întoarcea lui Victor Ponta în PSD, chiar şi indirect, sub formă de aliat. Motivul: partidul îl consideră în continuare trădător, după ce a pus umărul la moţiunea de cenzură a PNL anti-PSD. Practic, Victor Ponta a trimis PSD în Opoziţie, împotriva voinţei partidului, de două ori în decurs de numai patru ani: mai întâi prin demisia din noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv. Apoi prin contribuţia decisivă la trântirea Executivului Dăncilă.

Vezi și Firea, sprijin din partea PSD, pentru a bloca PNL în Parlament

Firea – Ponta, relație apropiată din 2014

Gabriela Firea are o relaţia apropiată cu Ponta din 2014, când a fost purtătorul său de cuvânt  la alegerile prezidenţiale, pierdute în faţa lui Klaus Iohannis. Deşi conduce organizaţia PSD Bucureşti, Firea nu i-a convins nici pe primarii de sectoare să facă alianţă cu Victor Ponta. Cei 6 primari PSD din Capitală nu vor să împartă locurile pe lista de consilieri cu ProRomânia, în contextul în care PSD oricum e cotat abia la 15% pe Capitală în sondajele de opinie.

Citește și Nicușor Dan nu se vinde PNL-ului, deși i-a promis Luna de pe cer

PSD ar mai rămâne doar cu o mână de consilieri în fiecare sector dacă trebuie să împartă posturile cu Ponta, în condiţiile în care PNL şi Alianţa USR-PLUS au procente duble în sondaje. Primarii de sector susţin că Ponta nu are o imagine bună în Capitală, deci nu va aduce voturi în plus pentru PSD.

#NEWS