Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, anunță că există discuții exploratorii pentru o alianță între ALDE, Pro România și PMP în vederea alegerilor parlamentare. Practic, ar fi o alianță între vechii rivali politici Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu versus Traian Băsescu.

Căsătorie pe scena politică, cândva rivali, acum aliați

””Din discuțiile pe care le avem și noi în zona politică am să vă spun ceva: nici Pro România nu este chiar atât de liniștită că intră, eu le doresc să intre, dar nu este chiar atât de simplu, nici cei de la PMP nu sunt liniștiți. În afară de PSD și PNL nu există o garanție a unui rezultat care să îi facă să stea liniștiți și din acest motiv sigur că există, negocieri, tatonări în ceea ce privește partidele care pot să aibă un risc privind reprezentarea în viitorul Parlament.

Citește și USR și PNL ameninţă că nu vor vota bugetul Capitalei pentru 2020

N-ar fi chiar ciudată o colaborare Pro România-ALDE. Anul trecut am convenit să-l susținem împreună pe Mircea Diaconu, deci avem ceva experiență. Să nu uităm că eu ca premier am colaborat foarte bine cu Victor Ponta. Ar fi chiar interesant de văzut cum ar funcționa o alianță între doi foști prim-miniștri, care au sufientă experiență și rezultate.”, a spus Tăriceanu, la Gândul Live.

ALDE spune un NU hotărât Guvernului Orban II

Vineri, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că parlamentarii formaţiunii sale nu vor vota Guvernul Orban II, susţinând că, în prezent, situaţia politică este „ridicolă” prin numirea unui premier care nu va fi votat de propriul partid.

„Nu votăm Guvernul Orban II. Nu-l votăm, pentru că suntem într-o situaţie pentru care cuvântul ‘ridicol’ e prea puţin. Avem un preşedinte care îşi doreşte alegeri anticipate şi care îşi doreşte un ministru care să nu obţină voturile în Parlament. Lucrul ăsta e de un inedit absolut. Nu există aşa ceva. (…)”, a afirmat liderul ALDE.

#NEWS