Lansarea Facebook Dating în Europa a fost blocată. Acest lucru s-a întâmplat deoarece Facebook nu a reușit să convingă că protejează suficient de bine datele utilizatorilor. Facebook încearcă să intre pe piaţa aplicaţiilor de dating dominată de Tinder, anunțând de mai multe ori că va lansa platforma în Europa la începutul acestui an.

Unde este disponibilă aplicația Facebook Dating

Aplicația de mobil Facebook Dating este disponibilă în SUA, Canada, Mexic, Brazilia și alte state din America și Asia. Cei care au cont Facebook și au minim 18 ani, din statele unde este disponibil noul serviciu, se pot înscrie în Facebook Dating și să-și creeze un profil de întâlniri, separat de profilul principal. Acest lucru este posibil dacă au descărcat cea mai nouă versiune a aplicației de mobil Facebook.

Cum funcționează noua aplicație

Utilizatorul primește sugestii de persoane care s-au înscris și le este la rândul lui sugerat acestora, pentru eventuale întâlniri.

Oamenii sunt recomandați în funcție de preferințele, interesele și alte lucruri pe care le realizează pe Facebook.

Citește și Bucurestiul, fruntas la poluare in Europa!

Față de Tinder, Facebook Dating nu se bazează pe sistemul de swiping, prin care utilizatorul glisează fotografii în dreapta sau în stânga, dacă e interesat sau nu de o persoană. În cazul noii aplicații, utilizatorii nu trebuie să aștepte like-uri ca să aibă prima șansă la o întâlnire, mai declară Facebook, fără să menționeze Tinder.

Autorităţile din Irlanda, locul unde se află şi sediul central din Europa al Facebook, au anunţat că blochează lansarea aplicaţiei de dating a reţelei de socializare deoarece nu a reuşit să demonstreze că respectă regulamentul de protecţie a datelor cu caracter personal din UK – Data Protection Impact Assessment [DPIA]. #News