Primul partid politic
Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Klaus Iohannis le dă răspunsul celor de la PSD

Dacă inițial președintele Iohannis a fost „raportat” la CCR pe motiv că ar fi creat un blocaj instituțional, atunci când a ales să îl desemneze tot pe Ludovic Orban în funcția de premier, printre cei doi nemulțumiți numărându-se Marcel Ciolacu și Titus Corlățean, iată că astăzi avem parte de un drept la replică. Și nu orice fel de drept la replică, ci unul învăluit de o doză fină de ironie și umor.

„Președintele României a desemnat pentru funcția de prim-ministru una dintre cele trei persoane propuse de către partidele și formațiunile politice participante la consultări. Nefiind în situația unei majorități absolute deținute în Parlament de un partid, în urma consultărilor, Președintele României a  desemnat candidatul propus de Partidul Național Liberal (PNL).”, declara inițial Marcel Ciolacu.

„Cererea apare ca o expresie a nemulțumirii de natură pur politică a unui partid politic participant la consultări, al cărui exponent este autorul sesizării, și nu ca o expresie a unei imposibilități de funcționare instituțională”, completa acesta.

Citește și: Dăncilă e fericită că CCR nu i-a anulat pensiile speciale pentru primari

Numai că toate astea nu aveau cum să rămână fără răspuns din partea șefului statului, care se folosește de DEX-ul limbii române pentru a semnala faptul că Ciolacu nu prea le are cu sensul cuvintelor.

„Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române prin „a bloca” se înțelege „a nu mai funcționa sau a face să nu mai funcționeze”. Or, prin emiterea decretului de desemnare a unui candidat la funcția de prim-ministru, Parlamentul României nu este împiedicat în exercitarea vreuneia dintre atribuțiile sale, ci dimpotrivă, ca efect al acestei desemnări, se deschide procedura învestirii Guvernului, în cadrul căreia poate fi exercitat dreptul exclusiv al senatorilor și deputaților de a decide asupra acordării încrederii viitorului Guvern”.

#News