Consiliul General al Municipiului București discută, în ședința de astăzi, bugetul Capitalei. Sunt prevăsute venituri totale de 10.044.183.280 de lei și cheltuieli de 10.051.098.280 lei. Bugetul a fost criticat atât de liberali, cât și de Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei. Pe de altă parte, primarul Gabriela Firea spune că suma alocată de Guvern pentru bugetul municipiului Bucureşti nu are cum să acopere toate nevoile şi complexitatea problemelor din Capitală.

USR și PNL ameninţă că nu vor vota bugetul Capitalei pentru 2020

Candidatul independent la Primăria Capitalei susţinut de USR, Nicuşor Dan, spune că bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pe 2020 „nu are nicio legătură cu realitatea”, în condiţiile în care veniturile estimate sunt, ca şi în anii precedenţi, supraevaluate cu aproximativ 75%.

„Managerul unei companii private care estimează venituri de 7 miliarde lei şi încasează 4 miliarde lei este automat demis, în orice ţară şi în orice companie. Acesta ar trebui să fie şi mesajul bucureştenilor pentru actualul primar”, a spus Nicuşor Dan, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și S-a produs minunea, sunt gata lucrările care au paralizat traficul din București

„Spre exemplu, la rectificarea bugetară din decembrie 2019 se estima subvenţia pentru STB (n.r. – Societatea de Transport Bucureşti) la peste un miliard de lei, iar în execuţia bugetară la sfârşit de 2019 plăţile făcute au fost de doar 650 milioane lei. Plăţi restante importante sunt şi faţă de ELCEN. În estimarea mea, plăţile restante sunt între 1 miliard şi 2 miliarde lei, adică între 25% şi 50% din bugetul real”, a mai spus Nicuşor Dan.

PNL Bucureşti spune că nu votează bugetul Capitalei în şedinţa CGMB

„Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber că proiectul de buget propus de PSD/G. Firea urmăreşte ca banii bucureştenilor să fie acordaţi, discreţionar, companiilor municipale pe care le considerăm ilegale. Altele sunt priorităţile Bucureştiului”, a spus Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti, citată de un comunicat de presă.

#NEWS