Doamnelor și domnilor, rugăciunile funcționează! Însă, se pare că nu funcționează chiar pentru toată lumea, ci doar pentru clericii cu pile, „acolo, sus”. Dacă ar fi știut Liviu Dragnea că politicienii corupți nu-s priviți cu tot atâta simpatie cum sunt priviți clericii corupți, probabil că s-ar fi orientat și el, la vremea lui, spre o altă carieră.

Însă, revenind la rugăciuni și la mai-mari ai BOR-ului, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost achitat definitiv. Vestea a venit astăzi să spulbere speranțele oricui avea impresia că există corectitudine în această lume. ÎPS Teodosie, împreună cu toată gașca lui de preoți acoliți, a scăpat definitiv de acuzații, putând din nou să facă frumos, ba prin biserici, ba pe la televizor, pozând într-un bun samaritean, alesul lui Dumnezeu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a deciz astăzi achitarea acestuia în dosarul Nazarcea

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie” , se arată în textul sentinței.

Odată cu această sentință, ÎPS Teodosie nu a scăpat numai de sentință, ci și de proprirea conturilor, având din nou libertate deplină, atât fizică, cât și materială.

Citește și: Patriarhul Daniel, religia, bunătatea și ipocrizia

„În perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalți inculpați, a folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene. În documentele prezentate la A.P.I.A., inculpații au declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafețe agricole (peste 300 ha), situate în zona denumită “Ferma 3” – Nazarcea (localitatea Lumina, jud. Constanța), având categoriile de folosință „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condițiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi. De asemenea, un alt aspect fals prezentat în declarațiile depuse a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC), printre care și evitarea instalării vegetației nedorite, în condițiile în care respectivele parcele erau abandonate și invadate cu astfel de vegetație pe toată durata formulării cererii și obținerii fondurilor. Faptele au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafață unică (SAPS), totalizând 1.392.964 lei”, susținea DNA, la momentul respectiv.

#News