Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase a postat pe blogul personal un comentariu în care dezvăluie ce se ascunde în spatele arestării, de către procurorii DNA, a medicului Mircea Beuran.

Adrian Năstase avertizează că ”tele-justiția” se poate întoarce

Adrian Năstase lansează un scenariu privitor la arestarea medicului Mircea Beuran. El acuză că este vorba de o perdea de fum lansată pentru acoperirea altor subiecte majore din societate. Fostul premier crede că Sistemul vrea să acopere toate temele sociale sau de guvernare. Mai mult, Năstase avertizează că acesta ar putea fi începutul unei noi perioade de ”tele-justiție”.

Citește și: Adrian Nastase trage cortina peste PSD

„Perdelele de fum” au mai fost folosite de guvernele de dreapta, în România, pentru a deturna discuțiile de la chestiuni delicate, economice sau sociale ale guvernării. Ne aducem aminte de felul în care au fost utilizate „cătușele”, tele-justiția în regimul Băsescu. Ca „martor”, pot vorbi mult despre asta…

În primul mandat al lui Iohannis, am avut guvern tehnocrat + guverne PSD. De aceea, a fost nevoie de o altă strategie a dreptei (Iohannis +PPE) – demonizarea stângii”, scrie Adrian Năstase pe blogul său.

Strategie pentru acoperirea privatizării sănătății

Fost premier Năstase continuă acuzațiile, spunând că în al doilea mandat al președintelui Iohannis se revine la vechea strategie, cea legată de lupta anti-corupție.

„În al doilea mandat Iohannis (cu guvernul „său”), se revine la vechea strategie. După o scurtă etapă de luptă împotriva criminalității, se revine la anti-corupție. Țipetele, în stradă, ale unui Ungureanu anunțau lucrul ăsta iar reținerea doctorului Beuran o confirmă. „Perdeaua de fum” trebuie să acopere „privatizarea” sănătății, ordonanțele de urgență date, în vrac, „noaptea, ca hoții”, circul numirii guvernelor destinate să cadă, „clasarea” caselor lui Iohannis.

Recunosc, sunt subiectiv în ceea ce-l privește pe doctorul Beuran. Îl cunosc și îl apreciez. Am lucrat impreună în guvern dar, mai ales, l-am știut alături de mine, în clipe grele, la Spitalul Floreasca, în 2012.

Ar fi stupid din partea mea să mă pronunț acum în legătură cu denunțătoarea sa, cu veridicitatea afirmațiilor legate de concursul de la IMF, cu planurile de realizare a spitalelor regionale, a unui nou campus pentru IMF, cu timpul liber al miniștrilor sănătății dar mi se pare că a pune cătușe mâinilor de chirurg – ce a salvat sute de vieți – ale doctorului Beuran este ca și cum ai amputa mâinile unui violonist. Cui folosește acest lucru? Pentru unii medici ar putea să pară o nouă invitație de a pleca din țară.”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal .#News