Loredana Groza, în urma trecerii în neființă a lui Ion Caramitru: „Am avut un șoc când l-am întâlnit la Sala Sporturilor”

„Vocea lui este inconfundabilă și care îți trezește toate stările bucurie, tristețe, nostalgie, orice emoție reușea să transmită prin vocea, energia lui”, și-a amintit Loredana Groza

Ion Caramitru / Foto: preluare Digi24

Ieri seară, România a primit cumplita veste: Ion Caramitru a murit. Așa cum era de așteptat, lumea mondenă din țara noastră a suferit un șoc, vedetele de la noi transmițând mesaje de condoleanțe familiei marelui actor. La rândul ei, Loredana Groza și-a amintit cum a fost să-l întâlnească pe Caramitru, cel cu care a interpretat celebra meodie „Bună seara, iubite/iubito”.

Loredana Groza recunoaște: „Am avut un șoc când l-am întâlnit la Sala Sporturilor”

Loredana Groza a mărturisit că, într-o primă instanță nu a știut că va avea surpriza aceasta, ca Ion Caramitru să fie prezent și să recite alături de ea melodia care a consacrat-o ca artistă, „dar în momentul în care a început cântecul dânsul a apărut din culise recitând și a avut un moment, toți cei care au fost prezenți acolo și-l amintesc și acum. A fost un moment electrizant, a fost divin, am început să plâng, să mă frec la ochi pentru că nu-mi venea să cred că îl văd pentru prima oară. Vocea lui este inconfundabilă și care îți trezește toate stările bucurie, tristețe, nostalgie, orice emoție reușea să transmită prin vocea, energia lui. Cred ca în momentul ala, a fost un moment în care m-a descoperit și l-am cunsocut și eu cu adevărat pentru că după aia am început să facem turnee împreună”, a spus Loredana.

La atâția ani de la înregistrarea celebrei melodii, Loredana Groza recunoaște că acea melodie a reușit să-i schimbe viața, definitivându-i cariera. Ba mai mult, sugerează aceasta, nu ar fi reușit această performanță fără aportul lui Ion Caramitru.

„În noaptea în care am înregistrat, atunci a fost o noapte extrem de lungă, sute de duble, eram epuizată, nu avem niciun fel de studii de canto… Încercarea mea și dorința de a ma depăși, când am auzit mixajul și când am văzut cum a reușit să îmbine vocea mea cu a lui Ion Caramitru, Adrian Enescu, recunosc că am început să plâng m-am simțit speriată într-un mod pozitiv. Simțeam că va veni un tsunami după acest cântec și parcă îmi era teamă să-l cânt pentru că știam că îmi va schimba viața acest cântec și asta s-a întâmplat”, a mai povestit Loredana, după decesul lui Ion Caramitru.

Artista a mai spus, de asemenea, că ar fi primit inclusiv un sfat prețios de la Ion Caramitru: „Să nu pun filtre atunci când sunt pe scenă și să transmit emoția, să fiu eu. Mi-a spus: ai puterea să treci rampa și să nu-ți fie niciodată teamă să o folosești și să ai încredere în tine”, a spus Loredana Groza.

Ion Caramitru a murit în cursul zilei de ieri, la Spitalul Elias, din Capitală. Actorul avea vârsta de 79 ani.

Citește și: Ivan Patzaichin a încetat din viaţă