Consolidarea Podului Grant, între Turda şi Crângaşi, a fost finalizată, iar circulaţia rutieră şi a tramvaiului 41 intră în normal, anunţă Primăria Capitalei.

S-a produs minunea, sunt gata lucrările care au paralizat traficul

”Consolidarea Podului Grant, între Turda şi Crângaşi, a fost finalizată! Circulaţia rutieră şi a tramvaiului 41 intră în normal! Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor şi Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti, a finalizat în doar nouă luni consolidarea şi reabilitarea Podului Grant, pe tronsonul Turda – Crângaşi”, transmite Primăria Capitalei.

„Podul Grant, o legătură importantă între cartierele din nordul şi vestul Capitalei, nu a mai intrat în reparaţii de peste 12 ani. Expertiza tehnică a arătat că lucrările nu mai puteau fi amânate. În aprilie 2019, Podul Grant a intrat în consolidare şi reabilitare. Prima etapă a proiectului, între Turda şi Crângaşi, a fost finalizată într-un timp scurt având în vedere că aici erau problemele cele mai grave. A fost modernizată şi calea de rulare a tramvaiului 41, după aproape 20 de ani. A doua etapă, pe sensul Crângaşi – Turda, va începe când vor fi primite toate avizele pentru restricţionarea etapizată a traficului”, afirmă primarul General, Gabriela Firea.

Vezi și Mega-spital, cu 20 de săli de operaţie, heliport și spații verzi

Podul Grant a fost supus unei expertize tehnice în urma căreia a fost inclus în clasa de stare tehnică IV – stare nesatisfăcătoare, doar bretelele de acces fiind încadrate în clasa de stare tehnică III – stare satisfăcătoare. Astfel, a fost realizată documentaţia de proiectare faza DALI, iar prin lucrările propuse pasajul urmează să fie adus la cerinţele de calitate cerute de Legea 10/1995.

Tramvaiul 41, din nou pe șine

Linia de tramvai 41 îşi va relua circulaţia normală, sâmbătă, 15 februarie 2020, peste Pasajul Grant, ca urmare a finalizării lucrărilor de consolidare a podului, care afectau circulaţia tramvaiului pe două fire.

În prezent, tramvaiele liniei 41 circulă între terminalele „Ghencea” şi „Piaţa Presei Libere”, în ambele sensuri, având restricţie de circulaţie pe un singur fir („la paletă”) în zona Podului Grant, din cauza lucrărilor de consolidare a pasajului.

La începutul anului 2020, Gabriela Firea anunțase că reabilitarea Podului Grant se va finaliza la primăvară, însă, iată, s-a produs minunea mai devreme.

#NEWS