Liberalii au anunțat strategia pe care o vor adopta în ziua în care Guvernul Orban 2 se va prezenta în Parlament pentru obținerea votului. Potrivit vicepremierului interimar Raluca Turcan, parlamentarii partidului nu vor vota împotriva noului Executiv, ci vor sta în bănci.

„Nu dorim să facem parte din cei 233 de parlamentari care trebuie adunați  pentru a învesti acest guvern tocmai pentru că am declarat, cât se poate de sincer, că nu putem ajunge altfel la alegerile anticipate”, a declarat Raluca Turcan.

Liberalii vor alegeri anticipate

Potrivit vicepremierului Raluca Turcan, parlamentarii PNL vor fi prezenți în sală dar nu vor participa la vot.

„Nu vom vota împotrivă, ci nu vom participa la vot. Pentru învestirea unui Guvern trebuie să se strângă un număr minim de voturi, 233. Aşadar, cine votează împotrivă sau nu votează deloc, nu participă la crearea acelei majorităţi de votare a unui nou Cabinet. Deci noi vom fi prezenţi şi nu vom participa la acest vot. Ne vom abţine de la vot ”, a declarat Raluca Turcan.

Liberalii vor ca noul Guvern să nu fie învestit

Potrivit vicepremierului interimar, liberalii vor ca noul Executiv să nu fie învestit.

Citește și: Dan Barna acuza ca PNL ar suferi de o forma grava de pesedism

„În momentul în care am decis să intrăm în procedura de alegeri anticipate, Guvernul propus trebuie să fie respins de două ori în Parlament. Aşadar, votul pe care ni-l dorim în Parlament este acela de respingere a actualului Guvern, în condiţiile în care în acest moment ţara este guvernată, noi fiind în continuare miniştri interimari. Evident că momentul din Parlament dorim să îl folosim ca un moment de bilanţ în primul rând şi de prezentare a priorităţilor pe care le putem urmări şi atinge şi pe termen scurt şi pe termen mediu”, a mai declarat Raluca Turcan.

Ludovic Orban, mesaj optimist pentru miniștrii liberali

Premierul Ludovic Orban le-a spus joi miniștrilor că nu trebuie să țină cont de votul pe care îl vor primi în comisiile parlamentare care se vor întruni săptămâna viitoare. Orban le-a spus miniștrilor că ar trebui să fie mândri de rezultatele obținute în cele trei luni de guvernare. El a mai afirmat că trebuie puşi la punct “obraznicii” care au “făcut praf bugetul” sau au distrus imaginea României şi care acum încearcă să le dea lecţii.

”Nu ne judecă pe noi parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea”, a conchis premierul Orban.#News