Piedone picnic muntenesc

Într-o duminică obișnuită, dorința de autentic l-a împins pe Piedone să pornească în căutarea slăninei de Ardeal, un obicei devenit tradiție de-a lungul anilor.

Cu intuiția călăuzindu-l, a găsit delicatesa acolo unde presupunea că se află, având acel gust unic ardelenesc pe care îl cunoaște atât de bine. Slănina îl aștepta, înconjurată de cârnăciori afumați și dialogând cu un mușchiuleț crescut pe pajiștile pure din nordul Jijiei.

Nu a rezistat tentației de a adăuga și nițică brânză, visând deja la bucuria pe care o va aduce acasă în sfânta zi de duminică. Dar, având apetitul deschis de mic, Piedone nu a mai avut răbdare. A defacut o ceapă și a pregătit pe loc o gustare câmpenească, împărtășind momentul cu prietenii, chiar lângă tarabă.

Mulțumit, și-a continuat plimbarea prin târg, deschis la discuții, îndemnuri și sfaturi. Experiența sa în administrația locală l-a învățat că nu cântarele oficiale măsoară adevărata valoare a unui om, ci interacțiunile cu oamenii, unde omul este cel mai bun evaluator al semenului său.

Energizat de prietenia și sprijinul oamenilor simpli, care l-au acceptat și susținut necondiționat, Piedone a plecat încrezător că, indiferent de greutatea misiunii sale în comunitate, el poate face față.

”Mi s-a făcut poftă de slană și-am plecat s-o caut prin târg, cum mi-e obiceiul de ani buni.

Am găsit-o unde bănuiam, cu același gust unic de Ardeal! Mă aștepta rezemată de niște cârnăciori afumați și povestea ceva cu un mușchiuleț crescut pe pajiștile curate de la Jijia în sus.

Le-am luat cu nițică brânză, să-mi bucure casa în sfânta duminică!

Și cum sunt pofticios de mic… n-am mai avut răbdare! Am spart o ceapă și-am încropit o câmpenească ardelenească, laolată cu amicii, chiar în buza tarabei.

Sătul și ferice… am luat-o la pas, bucuros și curios să mă cântărească oamenii cu o vorbă, cu un îndemn și c-o povață!

Că de când mă știu prin administrația locală, am învățat că NU cântarele oficiale dau exactă greutatea omului, ci… omul este cel care cântărește cel mai bine omul!

Am plecat energizat cu prietenia oamenilor simpli care m-au acceptat așa cum sunt, m-au susținut necondiționat și mi-au fost mereu aproape, încrezători că ORICARE AR FI GREUTATEA MISIUNII LUI ÎN COMUNITATE, Piedone descurcă,

Piedone rezolvă,

PIEDONE POATE!

Cu respect și cu mulțumire, primarul Piedone” a scris Popescu Piedone pe Facebook.