Candidatul PSD la un nou mandat de primar în Sectorul 1, Dan Tudorache este încă departe de aflarea rezultatelor oficiale, deși Biroul Electoral Central (BEC) a dat-o câștigătoare pe Clotilde Armand (USR), candidata susținută de PNL și alianța USR PLUS. Dan Tudorache a făcut contestație cu privire la rezultatul acestor alegeri, însă plângerea a fost respinsă din cauza întârzierii depunerii contestației.

Dan Tudorache a făcut, ca o ultimă variantă de soluționare, o cerere de anchetare la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, după ce în spațiul public au apărut imagini cu câteva persoane care răscoleau sacii cu voturi, în Biroul Electoral Sector 1 (BES 1). Audierile în acest caz au început luni.

„Chei” modificate din pix

„Cu toate că nu a fost admisă nicio contestație de renumărare a voturilor de către Biroul Electoral de Sector (BES 1), a fost modificat numărul voturilor valabil exprimate, cu încălcarea prevederilor legale în materie electorală în vederea finalizării activității de centralizare a rezultatelor alegerilor locale de la nivelul sectorului al Municipiului București. Din analiza numărului de buletine de vot primite din care se scad voturile neîntrebuințate, voturile nule și voturile valabil exprimate, toate cheile de control fiind deja modificate, tot se constată o diferență de 717 voturi care nu se regăsesc și acest fapt conduce la suspiciunea rezonabilă de fraudare a alegerilor. De asemenea, un aspect deosebit de important este modificarea numărului total de alegători, o cheie esențială în întocmirea procesului verbal final de centralizare a rezultatelor, întrucât acest număr este cunoscut anterior datei alegerilor de la momentul repartizării listelor de alegători permanente și complementare către secțiile de votare.

În concluzie, contrar legii electorale, au fost modificate toate cheile de control ceea ce indică suspiciuni rezonabile de fraudă electorală”, a declarat Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache.

Citește și: Gabriela Firea, învinsă cu aproape 32 de mii de voturi

#News