Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, este nerăbdător să își preia oficial mandatul, ar pentru asta mai are de așteptat puțin, astăzi urmând ca instanța să se pronunțe cu privire la contestațiile făcute de membrii PSD la hotărârea Tribunalului care i-a validat candidatura. Mai mult, acesta a precizat că până la învestirea sa, întreaga responsabilitate pentru ce se întâmplă în Capitală îi aparține Gabrielei Firea, primarul în exercițiu.

 „Abia aștept să îmi preiau mandatul, pentru că există niște mari responsabilități și există niște răspunsuri pe care bucureștenii le așteaptă, cele mai puternice dintre ele la criza sanitară și la criza căldurii și a apei calde. Se fac patru săptămâni de când au avut loc alegerile locale, de când bucureștenii m-au votat primar. Sunt mulți primari în toată țara și președinți de consilii județene, și consilii și locale, și județene care au fost instalate. Din păcate, la București, mai așteptăm câteva zile din cauza celor 52 de contestații pe care membrii PSD le-au făcut la hotărârea Tribunalului care a validat candidatura mea”, a declarat Nicușor Dan, la B1 TV.

Tragere de timp

 „Este un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureștiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident că sunt vizat în acest dosar, și nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar, care spun tot felul de lucruri, deci acțiunile acestea nu au nicio bază. Procesul în instanță, în care se vor judeca cele 52 de apeluri, va avea loc mâine, la amiază, la ora 12, la Curtea de Apel, și sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc la o lună de la alegeri. Validarea probabil că va fi joi, vineri săptămâna aceasta, care urmează, învestirea”, a mai spus Nicușor Dan.

Potrivit lui Nicușor Dan, întreaga responsabilitate asupra Capitalei, în toate domeniile, fie că vorbim de situația sanitară, de apă caldă sau transport, îi aparține Gabrielei Firea, primarul în funcție.

„Este o oarecare confuzie și de asta am vrut să intervin, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună de zile, când nu am avut niciun fel de atribuții. Conform legii, primarul în funcție este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea, și o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat, deci responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în București în revine până atunci”, a mai spus primarul ales al Capitalei, declarat Nicușor Dan.

Citește și: Mitică Dragomir a renunțat la mandatul de consilier

#News