Berbeceanu, despre modul în care vor funcționa magazinele de sărbătorile de iarnă

Paznicii ar trebui să se asigure ca în preajma sărbătorilor să nu se aglomereze spațiul destinat magazinelor

Întrebat despre modul în care vor funcționa magazinele mai mici sau mai mari de sărbătorile de iarnă, prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunțat că toate unitățile comerciale vor trebui să respecte un număr maxim de clienți în incintă, în funcție de spațiul pe care îl deține fiecare în parte. Mai mult decât atât, spune Berbeceanu, în cazul mall-urilor, paznicii ar trebui să se asigure ca în preajma sărbătorilor să nu se aglomereze spațiul destinat magazinelor, ceea ce, în mod sigur, e o utopie.

Traian Berbeceanu: „Le-am explicat că programul de funcţionare al magazinelor este reglementat print-o hotărâre de guvern”

„În mod evident, sunt deschişi şi dumnealor să permită accesul în magazin unui număr de oameni, astfel încât să nu se realizeze aglomerări, iar în cazul mall-urilor, agenţii de pază cu care au contract să aibă în vedere ca în magazine să nu fie aglomeraţie (…) Practic, vor limita numărul de clienţi care vor intra în mall sau în magazin sau în supermarket la suprafaţa magazinului, aşa cum e normal”, a spus Traian Berbeceanu, în cursul zilei de astăzi. „Le-am explicat că programul de funcţionare al magazinelor este reglementat print-o hotărâre de guvern, prin acea hotărâre de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă, astfel că noi, ca şi Comitet Municipal, nu putem să intervenim peste această hotărâre de guvern, existând şi restricţia de circulaţie impusă prin acelaşi act normativ, de la ora 23,00. Le-am indicat să adreseze aceste solicitări către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta împreună cu specialiştii vor analiza cererea şi vor propune măsuri”, a adăugat Traian Berbeceanu.

Citește și: Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Va crăpa în altă parte”

#News