Guvernului îi place „dobânda la dobândă”

CCR va dezbate pe 13 ianuarie 2021 sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind aprobarea OUG nr.168/2020

Legea care anulează dobânda la dobândă, adoptată în data de 24 noiembrie în Camera Deputaților, cu 134 voturi „pentru”, 58 „împotriva” și 36 de abțineri, a fost atacată de Guvern la CCR. Astfel, Curtea Constituțională va avea de dezbătut în data e 13 ianuarie sesizarea Executivului, cu privire la adoptarea legii în curs.

Mai exact, vorbim despre posibilitatea de a se anula dobânda la dobândă, cea pe care băncile o percep, în momentul amânării ratelor, cu atât mai mult acum, în plină pandemie.

 „…dobânda datorată de debitori precum și comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”, se extrage din lege.

CCR va dezbate pe 13 ianuarie 2021 sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind aprobarea OUG nr.168/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SAR-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naționale nr.1/2011, precum şi a altor acte normative.

„Astăzi (vineri – n.r.), Guvernul a atacat la CCR legea prin care am anulat dobânda la dobândă pe care băncile și IFN-urile o percep pentru perioada amânării ratelor. Cât de cinic poți fi, Cîțule, să pui toată povara pe spinarea oamenilor? Totul pentru bănci și IFN-uri, nimic pentru oameni! #faraAbuzuri #tinemcuRomania”, scria pe Facebook social-democratul Daniel Zamfir.

Citește și: USR PLUS pune presiune pe CCR: se cere soluționarea conflictului legat de impozitarea pensiilor speciale

#News