USR PLUS pune presiune pe CCR: se cere soluționarea conflictului legat de impozitarea pensiilor speciale

Alianța USR PLUS pune presiune pe CCR să soluționeze mai repede problema proiectului de lege privind impozitarea pensiilor speciale. În mesajul postat de alianță pe Facebook se enumeră motivele pentru care o astfel de soluționare nu mai suportă amânare, de vreme ce ar putea avea impact asupra bugetului din 2021. Potrivit USR PLUS, în plină pandemie s-ar fi cheltuit suma de 3 miliarde de lei doar pe aceste pensii speciale date aleșilor neamului, însă și unora dintre membrii CCR.

„17 iunie 2020. Data adoptării în Parlament a proiectului de lege privind impozitarea pensiilor speciale. Nici acum, la aproape şase luni de la acest moment, legea nu a intrat în vigoare pentru că judecătorii Curţii Constituţionale nu au dat un răspuns la sesizările depuse, cu promptitudine, de Avocatul Poporului, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În toate aceste luni, în plină pandemie, de la bugetul de stat au plecat spre pensionarii „speciali” circa 3 miliarde de lei, iar beneficiarii, în frunte chiar cu unii judecători CCR, au continuat să-i sfideze pe românii care, după o viaţă de muncă, îşi numără, lună de lună, banii din pensiile bazate pe contributivitate”, scrie Alianța USR-PLUS, pe Facebook.

USR PLUS „face un apel către toate partidele care intră în viitorul Legislativ”

„USR-PLUS solicită judecătorilor CCR o decizie de urgenţă pe proiectul privind impozitarea pensiilor speciale, mai ales că ea poate cântări greu în creionarea bugetului de stat pe 2021. De asemenea, deoarece impozitarea pensiilor nu se substituie eliminării acestora, iar la 1 ianuarie 2021 ar urma să primească pensii speciale şi aleşii locali, USR-PLUS face un apel către toate partidele care intră în viitorul Legislativ să deblocheze, de urgenţă, proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării prevederilor referitoare la pensiile speciale pentru primari, preşedinţi de CJ-uri şi adjuncţii lor. În 2021, an care se anunţă extrem de complicat, atât în contextul pandemiei, cât şi al crizei economice, România nu poate – şi nici nu trebuie – să mai cheltuie sume uriaşe pe privilegii nemeritate!”, se mai arată în postarea USR PLUS.

Citește și: Rareș Bogdan, despre coaliția pe „plus”: PNL, USR PLUS, UDMR”

#News