Firea, categorică: „Cu PNL noi nu vrem sa facem nici o majoritate”

Întrebată despre posibilele alianțe viitoare, Gabriela Firea a declarat că o „prietenie” cu PNL se exclude, din punctul acesteia de vedere. Mai mult decât atât, Firea adaugă faptul că, în spatele ușilor închise, liberalii și-ar fi manifestat dorința de a colabora cu social democrații, însă aceștia ar fi refuzat din start o alianță.

„Cu PNL noi nu vrem sa facem nici o majoritate. Nu ne exclud domniile lor. Credeți-mă, dincolo de declarațiile publice, ei manifestă alte intenții. Dar am refuzat orice dialog, nu din alt motiv, nu pentru că nu am fi adepții unui dialog în politică, ci pentru că au demonstrat că au adus oameni slab pregătiți în guvern, aroganți și nu s-a respectat nimic din ce promiteau, adică transparență la guvernare”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune că parlamentarii social democrați nu au intenția de a vota un guvern marca PNL

„Categoric, sunt lideri PNL care sună colegii noștri și tatonează în vederea susținerii în Parlament, inclusiv susținere prin voturi. Noi nu vom vota un guvern care să includă Partidul Național Liberal. Am făcut acest lucru la începutul pandemiei pentru că suntem responsabili”, adaugă Firea.

În plus Firea este de părere că liberalii și-ar dori o colaborare politică cu social democrații pentru că, în realitate, și-ar dori să beneficieze profesioniștii care fac parte din echipa acestora. „Își doresc și profesioniști de la noi. Își doresc și voturi. Nu se pune problema”, a mai spus fostul primar al Capitalei.

Citește și: Gabriela Firea își dorește un guvern cu oameni competenți

#News